ROCKNET.NL

Billy The Kid – Loser

Uit mijn ‘offline’ collectie, ook van Nederlandse bodem, maar helaas veel te vroeg ter ziele gegaan: Billy The Kid, destijds ontdekt door (de toen nog onbekende) Anouk.

In 1998 verscheen hun debuut-CD ‘Uncle Louis Coffee Corner’. Een jaar later werd dit album opnieuw uitgebracht als ‘The Burn Out Factor’, met als extra track het door Anouk geschreven nummer ‘Loser’.  Deze single werd, net als de voorgaande singles en de laatste ‘Fear no fear’, toch geen hit.

Het uitblijven van het gehoopte succes is uiteindelijk de reden geweest voor het uit elkaar vallen van de band. Het album, met in het bijzonder de track ‘Loser’, draai ik nog met enige regelmaat.

Billy the Kid werd in 1995 opgericht door Ron Knoester en Ricardo Pronk. De laatste speelde destijds in de band van de toen nog onbekende zangeres Anouk, maar verliet die groep al snel om tijd vrij te maken voor de nieuwe band. In de jaren daarna speelde Billy the Kid veelvuldig in het voorprogramma van Anouk en de Golden Earring en zelfs een keer als support-act bij Brian May – Queen. (Bron: 3voor12.vpro.nl)

posted by Teunis in Bands,Rock and have Comment (1)

One Response to “Billy The Kid – Loser”

  1. Kuub kuub says:

    Deze was ik alweer bijna vergeten…leuk om weer eens terug te horen!

Place your comment

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash player