Rocknet.nl - Rock on!

Bruce Springsteen - Blood Brothers

AntikalDoor: Antikal (66 Berichten)

Je Eauma. Later meer :)


Tsjah.. Wie me een beetje kent weet dat dit er van moest komen… Ik heb de verleiding lang kunnen weerstaan om iets van Bruce te posten maar toen ik recent de documentairefilm Blood Brothers weer eens keek wist ik dat ik jullie dit niet kon onthouden.

De film documenteert hoe in 1995 Bruce en de E-street band weer bij elkaar kwamen voor hun eerste studiosessie in 11 jaar, ter gelegendheid van het toen nog te verschijnen Greatest Hits album. Ze namen een viertal nummers op waaronder Secret Garden, dat mede dankzij het succes van de film Jerry McGuire een dikke hit werd.

Minder bekend van die vier extra nummers zijn het stampende Murder Inc. en het typische Springsteen epos This Hard Land. Maar het juweeltje wat mij betreft is het nummer waarnaar de docu vernoemd is; Blood Brothers. Alles klopt wat mij betreft aan dit nummer. Tekstueel dik in orde. Muzikaal natuurlijk eenvoud zoals het de man siert (hoewel ik je uitdaag het tokkeltje op de gitaar te leren *en* erbij te zingen) en vooral de opbouw en het aanzwellen na het eerste couplet en refrein vind ik smaakvol gedaan. Nou kan Bruce weinig fout doen bij me, maar misschien moet je even kijken/luisteren en zelf oordelen.

Author   View count 6,308  Comments 1 Reactie

Category Bands, Male singer, Rock


1 Reacties op Bruce Springsteen - Blood Brothers”

  1. Janneman Janneman says:

    Bijna beangstigend dat er na 125+ views nog geen reactie is gepost.
    Ik heb vele concerten bezocht in mijn leven, en zonder enige twijfel en met grote voorsprong is het concert van Bruce Springsteen dat ik beleefde in Frankfurt in 1992 het meeste bijzondere en intense concert dat ik ooit meemaakte.
    Bruce is een halve God voor mij, en de gitaar die je in mijn profielfoto ziet, heeft alles met Bruce Springsteen te maken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen. Nog geen aacount? Registreer je gratis!