ROCKNET.NL

John Mellencamp – Jackie Brown

Mellencamp is een van die artiesten die ik soms helemaal stuk draai en vervolgens maanden weer niet in de CD speler stop. Kennelijk moet ik ervoor in de mood zijn. Ik heb even gezocht en zag dat ik eerder iets van hem gepost heb (Rain On The Scarecrow) en waar dat nummer ging over een specifieke in financiele moeilijkheden geraakte boer is dit een meer algemene klaagzang over de grote armoede die delen van de VS en de Amerikaanse bevolking treft. Dat Jackie Brown voor de meest extreme uitweg kiest is misschien wat melodramatisch maar het tekstuele concept dat Mellencamp koo svan het niet zingen over, maar het toezingen van, het onderwerp is opmerkelijk en geeft dit nummer een extra laag. Geen vrolijke zomerse plaat dus maar een klein momentje van bezinning en beschouwing, gevloeid uit de pen van een grote songwiter.

posted by Antikal in Bands,Male singer,Rock and have Comments (3)

3 Responses to “John Mellencamp – Jackie Brown”

 1. Janneman Janneman says:

  Het is zeker niet geheel toevallig dat dit me aan ons Broeske doet denken? šŸ˜‰

 2. Antikal Antikal says:

  Nou.. Het moge duidelijk zijn dat dit soort muziek mede dankzei broeske onder mijn aandacht is gekomen! Maar Mellencamp heeft zelf ook genoeg te vertellen. Zijn ‘all American’ imago van hits als Jack & Diane, Pink Houses, Hurts So Good etc was een mooie start van zijn loopbaan maar later werd de toon wat zwaarder toen hij met name op de barricades klom voor boeren in nood (Farm Aid) en armoede en andere misstanden in het algemeen.

 3. Teunis Teunis says:

  Ik loop een beetje achter qua luisteren op RN šŸ˜‰ Ben enorm aan het inhalen nu. Ik besef me nu ineens dat een van mijn collega’s de voornaam John-Mellen draagt. Ik zal hem maandag eens vragen of hij vernoemd is naar John Mellencamp.

  Lekker deuntje overigens (ik was in de mood ;-))

Place your comment

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash player