Rocknet.nl - Rock on!

John Wetton ft Anneke van Giersbergen - To Catch A Thief

AntikalDoor: Antikal | 66 Posts

Je Eauma. Later meer :)


Ik heb eerlijk gezegd geen idee of ik hier iemand op Rocknet een lol mee ga doen maar we wagen het er op. John Wetton is een artiest die ik al heel lang nauwlettend volg. Na een paar prachtige platen met King Crimson en UK was hij een van de originele leden van Oer-supergroep Asia. Anneke van Giersbergen ken je misschien van The Gathering; een band waar ik persoonlijk helemaal niets mee heb. Gooi de twee bij elkaar en laat Wetton een duet schrijven en er ontstaat iets moois. Welliswaar een hoog musical gehalte (al heb ik nul verstand van musicals) maar de rokerige stem van Wetton en het heldere geluid van van Giersbergen maken een mooie match. Het nummer op zich is een prototype mid-tempo Wetton track en het zijn nummers van dit soort en deze kwaliteit waardoor ik deze man zo hoog heb zitten. Prachtige tekst ook. Mocht je geprikkeld zijn; check dan zeker Wetton’s album Rock Of Faith. Ook daar staan een paar werkelijk bloedmooie nummers op!

Author   View count 5,723  Comments 4 Comments

Category Bands, Female singer, Male singer


4 Comments on John Wetton ft Anneke van Giersbergen - To Catch A Thief”

 1. Teunis Teunis says:

  Dit nummer heeft een extreem hoog Songfestival-gehalte en….. dat vind ik wel leuk! WTF? zul je denken. Ja, ik ben stiekem best wel een Songfestival-fan. (Kom maar met de opmerkingen! ;) )

  De zangpartijen vindt ik ‘aight’ en dat is het dan wel zo’n beetje. Ik heb overigens wel een verklaarbare reden voor deze mening:

  Het gemis in mijn muzikale mening is, denk ik, dat ik zelden tot nooit naar de tekst van een nummer luister. Wellicht, als ik mij hier eens op ga focussen, ik bepaalde nummers beter/meer zou kunnen gaan waarderen en zo ook meer te weten kom over de reden van het ‘waarom’ mensen op RN soms zo lyrisch kunnen zijn over nummers. Ik probeer daar ook echt werk van te maken, trust me, maar het kost me nog steeds veel moeite.

  Laten we het zo zeggen: de zelfbewustwording is er, nu alleen de uitvoering nog. Gevalletje work in progress! ;)

 2. Antikal Antikal says:

  You Gaylord. :) Teksten zijn de bom :P check Bruce. Dan praten we verder. Ghehe

 3. Janneman Janneman says:

  Grappig, ik heb dus een hoop met bands als the Gathering en denk bij dit liedje vooral “kan die kerel z’n kop niet dichthouden?”.
  Ofwel, precies het tegenovergestelde.

  Ik zal Teunis nooit beoordelen op z’n sexuele voorkeur natuurlijk, maar de bekentenis dat er nooit naar teksten geluisterd wordt, vind ik best schokkend.
  Er moet een wereld voor je open gaan als je al van muziek genoot zonder naar de teksten te luisteren. Ga je dat wel doen, dan liggen er vele duizenden pareltjes op je te wachten.

 4. Antikal Antikal says:

  Janneman; misschien begreep je me verkeerd. Ik vind de zang van Anneke hier prachtig hoor! Het is de band The Gathering die me nooit heeft weten te boeien ondanks dat ik de kwaliteit ervan wel kan waarderen. Niets tegen Anneke. Prima stem. En in combinatie met Wetton komen beiden prima tot hun recht wat mij betreft. Dat de stem van Wetton (zoals iedere stem) niet iedereen zal bekoren kan ik me overigens ook prima voorstellen. Je moet van dat ‘rokerige’ houden.

Your comment

You need to be logged in to comment. Not registered yet? Sign-up for free!