ROCKNET.NL

Motley Crue – The Saints Of Los Angeles

Oei.. Aan zijn post hieronder te zien hebben we met Richard een Grunge liefhebber aan boord. Toegegeven; Grunge bracht een paar prima bands voort maar Grunge betekende tevens een zodanig veranderd muzikaal landschap dat talloze meer melodieuze rockbands het moeilijk kregen en al vlot gedropt werden door hun labels. Maar…. er zijn gelukkig een paar constanten gebleven. Sort of. Want hoewel Motley Crue de Grunge manie soms bruut en soms wat minder bruut het hoofd bood leek het er op dat de band eerder aan interne strubbelingen ten onder zou gaan dan aan de opkomst van een nieuwe muziek stroming. Het eigenaardige van Motley Crue is dat 3 van de vier bandleden ook apart van elkaar keer op keer de media weten te halen.

Vince Neil zien we helaas vaak met DUI veroordelingen kampen en in reality TV programma’s opduiken. Van drummer Tommy Lee zagen we al veel meer dan van de gemiddelde rockert door de sextape met Pamela Anderson en Nikki Sixx, een van de beste songwriters in dit genre, lijkt nu na een jarenlange verslaving aan god weet wat eindelijk een keertje clean te zijn maar weet weer feilloos de aandacht op hem te houden door zijn aan/uit relatie met Tattoo artist Kat von D. Alleen Mick Marss (mogelijk een van de meest ondergewaardeerde gitaristen uit dit genre) weet uit de schijnwerpers te blijven.

Motley Crue heeft eigenlij toch een jaar of 15 lopen zwalken. Na het enorme succes, met name ten tijde van de albums “Girls Girls Girls (1987) en het fenomenale Dr. Feelgood (1989) werd Vince Neil even uit de band gewipt voor het goede maar meeloperige album Motley Crue (1994) waarbij het bandgeluid drastisch veranderde. Generation Swine (1997) en New Tattoo (2000) zetten die trend in meer (Generation Swine) of mindere (New Tattoo) mate voort maar pas op “Saints Of Los Angeles”, waarvan ik het titelnummer (Grammy nominatie!) hier onder post kwam de oude Motley Crue weer om de hoek kijken. Scherp, hakerig, met prima popnummers in een sleazy rock jasje en het altijd herkenbare knauwende stemgeluid van Vince Neil schopt de Crue alweer lekker om zich heen in een muzikaal landschap waar eigenlijk helemaal geen ruimte meer voor ze is.

posted by Antikal in Bands,Rock and have Comments (2)

2 Responses to “Motley Crue – The Saints Of Los Angeles”

 1. Richard Richard says:

  Thanks Antikal!
  Ik heb nooit ervarendat de Grunge een statement was tegen de (destijds door mij veel beluisterde) Hardrock.
  Vlak voor de Grunge Bom was er een interessante stroming instrumentale Gitaarmuziek met Vai, Satriani en Malmsteen waar ik graag naar luisterde.
  Grunge zorgde er met name voor dat de echte hardrock/metal bands over bleven en dat de snelle jongens met de getoupeerde kapsels en glimmende broeken van het toneel verdwenen.
  Kijk eens hoe Bon Jovi terug kwam met keep the faith!
  Andere mainstream bands als Van Halen, Iron Maiden, maar ook Motley Crue hielden gewoon een bestaansrecht.
  Tommy Lee is uiteraard bekend vanwege de relatie met Pam Anderson, maar zijn drumwerk is behoorlijk ondergewaardeerd. Op de albums “dr Feelgood” en “Motley Crue” hoor je regelmatig Bonham-achtige beats die rocken als de hel.
  Ook behoorlijk fout was de clip van “Girls girls girls” hahahaha.

 2. Antikal Antikal says:

  Richard; Grunge was ook geen statement tegen de AOR / Melodieuze rock. Grunge was er simpelweg ineens en werd massaal door de muziek industrie omarmd en vulde al gauw de playlists zodat ook het publiek een keer om ging. En hoewel ik dus op zich niets tegen het Grunge genre op zich heb (of had) heb ik het altijd verschrikkelijk gevonden dat het zo veel andere talentvolle bands de kop heeft gekost.

  Aan de andere kant: gasten als Chris Cornell en Eddie Vedder hebben de muziekwereld wel weer daadwerkelijk verrijkt.

Place your comment

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash player