ROCKNET.NL

RETROPOST: The Who – The Kids Are Alright (1965)

Kennelijk is de inspiratie ver te zoeken bij de vaste RockNet bezoekers en ik moet bekennen dat het voor mij zelf ook zoeken wordt naar originele of geinspireerde posts. Daarom lijkt het me leuk om eens op het wat grijzere verleden terug te grijpen. Ik daag jullie dan ook uit om mee te denken over oldies (laten we voor het gemak zeggen: sixties / seventies) om elkaar mee te verrassen. Kijken of er dan weer wat leven in de brouwerij komt!

Ik geef het (hopelijke) startschot met een band waarvan jullie al lang en breed weten dat ik ze te gek vind; The Who. Deze band groeide later uit tot een van de grootste en meest gerespecteerde Rockbands ooit maar hier spelen ze duidelijk en opzichtig leentjebuur bij de Beatles. In den beginne miste The Who originaliteit en grepen ze vaak naar Rhythm & Blues of Rock & Roll covers van bijvoorbeeld Jan & Dean (Bucket T) of The Young Rascals (Good Lovin’) of zelfs James Brown (I Don’t Mind)

En hoewel The Kids Are Alright een Who Original is druipt het van de Beatles-saus. Een jaar eerder namen de Beatles het album “A Hard Days Night” op en met name de gitaarsound en het (toen nog) inventieve gebruik van vocale Harmonieën zijn onderling uitwisselbaar.

posted by Antikal in Bands,Rock and have Comments (2)

2 Responses to “RETROPOST: The Who – The Kids Are Alright (1965)”

  1. Teunis Teunis says:

    En *dus* post je dit nummer maar? WTF!?

    Het strandje waar ze op spelen doet mij denken aan de plek waar ik eindexamen deed voor mijn duikdiploma: GEZAKT!

    Gelukkig zitten we in 1965 en heeft The Who de jaren erna wél leuke nummers uitgebracht! 😉

  2. Antikal Antikal says:

    Ghehe.. Tsja Teunis. Ik wilde juist een echt Retro nummer van ze posten. Dat The Who later uitgroeide tot een legendarische band weten we. 🙂 Maar ik heb altijd een zwak gehad voor dit nummer.

Place your comment

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash player