ROCKNET.NL

Carlos Vamos – Little Wing Acoustic Tapping

Ik had vanavond Chris aan de telefoon en hij wees mij (ik, zei de gek – liefhebber van tapping) op een uitvoering van Little Wing van Jimi Hendrix. “Blèh”, dacht ik. “Weer een van de vele crap-uitvoeringen. Ik ken het onderhand wel!”

Chris kennende, (zonder al teveel credits te geven ;-)) heb ik ‘m toch even opgesnord en inmiddels alweer dik 20 minuten op repeat staan.  Woei! Wat lekker!

@ Chris: posten alhier is een kleine moeite hoor. Moet je eens doen, kun je lachen! 😉

posted by Teunis in Acoustic,Covers,Guitar,Instrumental,Tapping and have Comments (4)

4 Responses to “Carlos Vamos – Little Wing Acoustic Tapping”

 1. Kuub kuub says:

  Is echt wel relaxed! Mijn audio installatie gooit hem uit zichzelf op repeat, zo lekker klinkt het 😉

 2. Janneman Janneman says:

  Ik vind dit best leuk, maar het kan toch niet tippen aan het origineel (of de versie van Stevie Ray Vaughan).

 3. Teunis Teunis says:

  Ik ga een hoop mensen tegen de borst stuiten met wat ik nu ga zeggen denk ik, maar ik vind Jimi eigenlijk helemaal niet zo briljant. Technisch gezien zal hij best wel goed zijn (ik durf mijzelf geen gitarist te noemen -- dus die discussie ga ik liever niet voeren ;-))

  Maar serieus, ik heb zat van hem geluisterd en gezien en ik vind het gewoon niet je-van-het. Sommige mensen noemen zijn optreden op Woodstock bijvoorbeeld legendarisch, maar dat komt denk ik meer omdat het festival dat was en niet zo zeer zijn performance. En als hij er dan ook nog eens bij gaat zingen…. Nee, dan laat maar.

  De Stevie Ray Vaughan-versie kende ik overigens nog niet.

 4. Janneman Janneman says:

  Beetje heul erg trage reactie, maar je moet Jimi Hendrix in de tijd zelf plaatsen. Hij was een pioneer, hij deed dingen die niemand anders deed. Hij heeft dingen bedacht die ervoor hebben gezorgd dat we tot op de dag van vandaag mogen genieten van briljante(re) gitaristen.
  Big Bill Broonzy inspireerde mensen als B.B. King, die op z’n beurt weer mensen als Clapton inspireerden etc. etc.
  In dat licht moet je Hendrix zien. Een essentiele schakel in het geheel, maar je moet ‘m niet vergelijken met Satriani ofzo, dat heet gewoon evolutie 😉

Place your comment

You must be logged in to post a comment.

Get Adobe Flash player