Rocknet.nl - Rock on!

Tom Waits - Poor Edward / Alice

AntikalDoor: Antikal (66 Berichten)

Je Eauma. Later meer :)


Een oud-collega bracht me ooit in aanraking met Tom Waits. Die eerste kennismaking was het nummer “The Piano Has Been Drinking” en wat me raakte was de rauwe stem en de melancholie van het nummer zelf. Ik heb daarna vele uren plezier beleefd (tot wanhoop van mijn vriendin) aan Tom Waits en met name het prachtige en diep-melancholische album Alice (2002). Grotendeels gefundeerd op de relatie obscure tussen Lewis Carroll en Alice Liddell voor wie Carroll later Alice In Wonderland schreef hoewel die basis me niet altijd even helder is (behalve misschien in het magnifieke titelnummer).

Poor Edward gaat bijvoorbeeld over Edward Mordrake, een man met, kennelijk letterlijk, twee gezichten. En een ander nummer genaamd “Kommeniezuspadt” is niets meer of minder dan vooral gefingeerde Duitse woorden / klanken op een muppet-show achtig muziekje. Dat neemt niet weg dat muzikaal gezien Poor Edward en andere droevige klanken als in de nummers “Flower’s Grave” en “No One Knows I’m Gone” maar ook “Lost In The Harbour” (misschien komt het door die laatste titel dat veel nummers op Alice iets van een dronken/depressieve zeemansvibe hebben in mijn perceptie) dit nummer tot een haunting muziek ervaring maken.

Ik kan eigenlijk alleen maar aanbevelen het hele album eens te luisteren maar ik geef jullie “Poor Edward” en het titelnummer “Alice” als voorproefje ter overweging.Author   View count 4,176  Comments 7 Reacties

Category Male singer, Soundtrack


7 Reacties op Tom Waits - Poor Edward / Alice”

 1. Janneman Janneman says:

  Now we’re talking!
  Ik vind Tom Waits geweldig, daar kun je echt helemaal in wegzinken (en dan bedoel ik heeeeeeeeeeel diep).

 2. Antikal Antikal says:

  Niet te hard gevreesd Janneman. Mijn ziel is nog niet definitief aan de duivel der melodieuze eighties / nineties rock verkocht. ;)

 3. Teunis Teunis says:

  Ik ben via Eef in contact gekomen met Waits en je raadt het al: IK TREK DIT NIET! :)

  Welke collega heeft jou op Waits gewezen trouwens Eef. Bart?

  Anyway, dit is gewoon te heftig voor mij, maar ik kan heel goed begrijpen dat mensen, bij het luisteren naar hem, diep,…. heeeel diep kunnen wegzinken. Ik doe al jaren verwoede pogingen, maar Waits zal ik nooit kopen of draaien, mits gepost op RN. ;)

 4. Senna24 Senna24 says:

  Tom Waits!!!! Doet me direct terugdenken aan een geweldige tijd en daarmee associeer ik ‘ons Tom’. Dat doet zijn stem overigens niet vermoeden en nu ik het weer hoor, ben ik wederom geraakt door het nummer maar minder door ‘zijn’ geluid.

 5. Antikal Antikal says:

  Dat is Diane geweest dude. Enneh.. Misschien dat ik nog wel eens een juweeltje van hem post hier. Gewoon blijven proberen. Nu heb ik dus twee mensen te overtuigen. Tony en mijn eigen Natascha!

 6. Teunis Teunis says:

  Hahaha, de kans was 50% dat ik de collega goed zou raden. Verkeerd gegokt ;)

  Overtuigen gaat je denk ik niet lukken Eef, dit is een van de zeldzame artiesten die ik nooit ga pruimen ben ik bang. Maargoed, zeg nooit nooit ;)

 7. Richard Richard says:

  wij hebben met de vaste technicus van Tom Waits (de heer Oz Fritz) ons laatste album opgenomen en vervolgens zijn onze zanger en toetsenist afgereisd naar de prairie sun studio’s in california waar de laatste 4 Waits albums zijn opgenomen.
  Hier is ons album gemixed en we hebben zelfs een klein overstuurd versterkertje gebruikt dat te horen was op de stem van Big in Japan van het album mule variations.
  Hierdoor heb ik de muziek van Tom Waits ook meer ontdekt en ik blijf het geweldig vinden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen. Nog geen aacount? Registreer je gratis!