Rocknet.nl - Rock on!

Trots op Nederland

JannemanDoor: Janneman | 71 Posts

General music junkie. Started playing the guitar when I was 13. Tried a little bass and keyboard in between, but nowadays I spend most of my time behind the drums. I love everything between classical and heavy metal, as long as it surprises me.


Geen politieke boodschap, maar een samenloop van gebeurtenissen.

Een paar dagen terug zie ik een televisieserie die over heel de wereld door tientallen miljoenen mensen wordt bekeken, en daarin komt - wederom - Radar Love voorbij, een liedje dat reeds in tientallen films en series is gebruikt.

Een 100% nederlands liedje, bekend over de hele wereld, en vrijwel niemand buiten nederland zal je kunnen vertellen van wie het origineel is, laat staan uit welk land die band komt. En zo zijn er voorbeelden te over, vaak weten nederlanders dat niet eens.

Maar, zo heb ik net ook voor de 20e keer in een paar dagen tijd een reclame voorbij zien komen, waarin zo’n beetje alle grote voetballers ter wereld in acteren en zij worden gedurende de clip begeleid door een liedje van nog zo’n Nederlandse Held. Bijna iedereen ter wereld kent het liedje, heel veel hele grote artiesten hebben het liedje gecovered, en nog veel meer grote artiesten hebben met hem samen gespeeld.

Ik kies niet voor de standaardversie, ik vond gelukkig een aparte en recente versie, want hij maakt nog steeds muziek, en hij is nog steeds een belevenis om live mee te maken.

Ik doe toch ook maar even het origineel erbij, al is dat waarschijnlijk ook niet de versie die de meeste mensen zullen (her)kennen. De variant die de meeste mensen kennen is ergens tussen deze versies onstaan.

Nog een edit, ik doe er een variant bij van Vanessa Mae, dan horen jullie ook een variant die er tussenin ligt.

Author   View count 3,657  Comments 4 Comments

Category Rock


4 Comments on Trots op Nederland”

 1. Kuub kuub says:

  Aangenaam verrassende post, ondanks dat de muziek niet echt mijn ding is.

  Had nog nooit van Focus gehoord :) Ligt dat dan aan mijn leeftijd van 32…of..? Had namelijk het idee redelijk bekend te zijn met een zeer divers scala aan muziek! Je leert blijkbaar elke dag, en dus ook op Rocknet ;) Heerlijk!

 2. Janneman Janneman says:

  Nog nooit van Focus gehoord????????
  NederlandSCHE historie!
  Ik ben 37, dus aan die 5 jaar kan het niet liggen.
  Nog nooit van Jan Akkerman en Thijs van Leer gehoord?

  Ook niets meegekregen van die reclame (voor wat eigenlijk?) met al die topvoetballers de afgelopen dagen?
  Ik kijk heel weinig televisie, en ik heb het al 150 keer voorbij zien komen.

 3. Kuub kuub says:

  Jan Akkerman en Thijs van Leer zijn wel bekend bij mij en wie heeft die reclame van Nike kunnen missen! Ik niet iig! Alleen is mij Focus blijkbaar niet blijven hangen als link aan deze 2 heren ;)

 4. Janneman Janneman says:

  Verdiep je eens in de band Brainbox, en je zult versteld staan van de onbekende briljantjes die o.a. door deze heren zijn voortgebracht.

Your comment

You need to be logged in to comment. Not registered yet? Sign-up for free!